Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Γιατί συνάδελφοι συνδικαλιστές της Αλλαγής γράφετε ως αππωμένα μειράκια;;

α ) "Οι κυβερνώντες θέλουν να αλλοιώσουν τη σχολική ιστορία"
από πού βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;
β) "γιατί έχει στοιχεία σωβινιστικά"
Μείζον Ελληνικό Λεξικό σωβινισμός: "εξύμνηση κάθε όψης της εθνικής ζωής
και η υποτίμηση και καταπολέμηση κάθε ξένου στοιχείου."
γ) Ποιος από τους "κυβερνώντες" κάλεσε τους μαθητές να περάσουν στα κατεχόμενα;;
δ) Προτιμάτε τους πολιτικοποιημένους νέους ή τους χούλιγκαν νέους;
ε) Στον καταρτισμό νέων αναλυτικών συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί
στ) "πίστη και σεβασμό στο σύνταγμα " το οποίο προβλέπει δύο επίσημες γλώσσες ελληνική και τουρκική και το οποίο τσαλακώθηκε κυριολεκτικά από σωβινιστικές ενέργειες οι οποίες προήλθαν από το συγκεκριμένο χώρο ...
ζ) Η γνήσια ελληνική και ουμανιστική παιδεία δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με την ευρωπαϊκή, αντέχει την άλλη άποψη -που είναι προϋπόθεση της επιστημονικής γνώσης- σέβεται τον κάθε άνθρωπο και καλλιεργεί τον διάλογο.
η) "Να αντισταθούν στην ιδεολογική, πολιτική και κομματική χειραγώγηση της παιδείας μας" Δηλαδή μέχρι τώρα όλα πήγαιναν κατ' ευχήν και τώρα τίθενται εν αμφιβόλω... Ήμαρτον Κύριε ... αλλά τι να πει κανείς για ανθρώπους που αντί να βουτούν την πέννα στο μυαλό, δυο φορές, πριν γράψουν, επιλέγουν(;) να εκφράζονται ως αππωμένα μειράκια.

1 σχόλιο:

andreas f.stavrou είπε...

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.Υπολογίζω ότι θα πρέπει να είναι ομαδική.
Αρχικά δε συμφωνώ με τις προσεγγίσεις -συνδικαλιστικές και άλλες- της Κίνησης Καθηγητών ΑΛΛΑΓΗ.
Όμως διαφωνώ και με τη συγκεκριμένη κριτική. Απορρίπτω τους χαρακτηρισμούς για τους συγκεκριμένους συναδέλφους( τελευταία παράγραφος). Δεν μπορούμε να υμνολογούμε το διάλογο και τη διαφορετικότητα αλλά να κατακεραυνώνουμε όποιο διαφωνεί μαζί μας.Δε γίνεται κάποιος να λέει "είμαι υπέρ του διαλόγου φτάνει να συμφωνείτε μαζί μου"!!! Υπάρχουν επιχειρήματα να αντικρούομε τις θέσεις των άλλων και όχι να χαρακτηρίζουμε ή να στιγματίζουμε.
Γιατί οι συντάκτες της ανάρτησης ένιωσαν την ανάγκη να υπερασπιστούν την κυβέρνηση; Αυτό είναι κυβερνητικό ιστολόγιο;
Και προβάλλεται και θέσεις που με αφήνουν έκπληκτο.Όπως η αναφορά σας πως επειδή γίνονταν μέχρι τώρα πολλά απαράδεκτα στην εκπαίδευση, γι αυτό και δεν υπάρχει πρόβλημα να συνεχιστούν.Λες και το πρόβλημα είναι μόνο όταν τα κάνουν οι άλλοι ενώ όταν τα κάνουμε εμείς δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όσο για την αναφορά σας πως στην επιτροπή για τα αναλυτικά προγράμματα συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί, προκαλεί απορία.Αν εννοείται ότι συμμετέχουν και διορισμένοι εκπαιδευτικοί στη δημοτική και μέση εκπαίδευση, έχετε δίκιο. Αν εννοείτε μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, τότε έχετε κομμάτι άδικο.Η ουσία όμως είναι πως αποτελεί μια διορισμένη επιτροπή από την κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο.Γιατί να υπερασπιστώ την όποια κυβερνητική επιτροπή; Ποια ανάγκη σας ωθεί να το κάνετε αυτό;
Φυσικά αντί να υπερασπίζεστε χωρίς λόγο την επιτροπή για τα αναλυτικά προγράμματα, καλό θα ήταν να παρουσιάσετε κριτικά τις θέσεις αυτής της επιτροπής. Έτσι θα μπορούσε να ανοίξει καιένας διάλογος για θέματα ουσίας.
Καλό είνα τέλος, οι αναρτήσεις να είναι επώνυμες, όπως συμβαίνει σε μερικές περιπτώσεις, όχι σε όλες.