Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Αγαπητή κ. Σεμελίδου,

Μετά και το άρθρο του Μακάριου Δρουσιώτη με τίτλο «Ανεξεταστέα στην Ιστορία η ΟΕΛΜΕΚ» στον ΠΟΛΙΤΗ της Κυριακής 25/1/2009, το οποίο επισυνάπτω, αισθάνομαι ότι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος και η αξιοπιστία μας, ως εκπαιδευτικοί, από τις τελευταίες επιλογές της Συνδικαλιστικής μας Οργάνωσης. Με το παρόν ηλεκτρονικό μου μήνυμα, ως μέλος της οργάνωσης, ζητώ να τεθεί θέμα στην συνεδρία του Συμβουλίου για μια ιστορικά τεκμηριωμένη απάντηση στον κ. Δρουσιώτη. Επίσης, παράλληλα με αυτή την απάντηση, ζητώ να δοθεί στην δημοσιότητα και σε όλους τους συναδέλφους, κατάλογος με τις σχετικές ιστορικές επιστημονικές δημοσιεύσεις των μελών του Συμβουλίου της Οργάνωσης μας, για σκοπούς καλύτερης μελέτης και γνώσης της ιστορίας από το σύνολο των Συναδέλφων και ειδικά από εμένα. Εγώ προσωπικά, δηλώνω ότι δεν έχω ενδιατρίψει στην ιστορική έρευνα και μελέτη της επίμαχης περιόδου, όπως φαντάζομαι σίγουρα θα έχουν κάνει όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Οργάνωσης, που έχουν σπεύσει να ψηφίσουν διευκρινιστικές ιστορικές απαντήσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι, οι ενέργειες σας θα πρέπει να είναι άμεσες και καίριες διότι, ηθελημένα ή μη, η οργάνωση, υπό την Προεδρία σας, έχει εμπλακεί σε ένα μικροπολιτικό παιχνίδι, με τεράστιες προεκτάσεις, παραμερίζοντας κεφαλαιώδη εκπαιδευτικά ζητήματα. Εφόσον έχετε αναδείξει το ζήτημα σε θέμα πρώτης γραμμής, αναμένω ότι έχετε την δυνατότητα να στηρίξετε τις θέσεις σας με επιστημονικότητα, όπως πραγματικά αρμόζει σε μια οργάνωση καθηγητών.
Ευχαριστώ,

Κυριάκος Ματθαίου Μαθηματικός

Οργάνωση (??Εθνικιστών??) Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου

Αλήθειες και ψέματα για τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1963 - 1964
Ανεξεταστέα στην Ιστορία η ΟΕΛΜΕΚ Π0λίτης 25 Ιαν 2009

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=849136&-V=articles
Εύστοχες παρατηρήσεις του Μ. Δρουσιώτη για την ανακοίνωση του προεδρείου της ΟΕΛΜΕΚ

Ως γνωστόν μια αγαπημένη ασχολία που απορροφά πολύ από την ενέργεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας των καθηγητών είναι η ανελλιπής παρακολούθηση των ανακοινώσεων του νέου Υπουργού Παιδείας, οι οποίες τώρα πια δεν παιρνούν απαρατήρητες όπως των προκατόχων του. Η ΟΕΛΜΕΚ "σκανάρει" κυριολεκτικά τα πάντα, εξετάζει το συντακτικό, ευθύ και πλάγιο λόγο εξονυχιστικά μέχρι κεραίας κι έχει αυτοανακυρηχτεί σε υπερασπιστή των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών. Αλήθεια δείχνουν τον ίδιο ζήλο για τα άλλα θέματα της παιδείας, την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ας πούμε??? Γιατί τα παιδιά μας ασφυκτιούν στα σχολεία??? Γιατί θεριεύει η νεανική παραβατικότητα και τα κρούσματα ρατσισμού?? Γιατί οι νέοι συνάδελφοι νιώθουν ότι είναι στο περιθώριο??
Αυτά δεν τους συγκινούν για άλλα πάλλεται η ψυχή κι η γραφίδα τους.
Αν κρίνουμε από τη στάση και τις δηλώσεις τους -κατ' ιδίαν πάντα- περί του "χειρότερου υπουργού, και της χειρότερης κυβέρνησης" αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι η άλλοτε υπόγεια και άλλοτε φανερή υπόσκαψη της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής (και της κυβέρνησης κατ' επέκταση).
Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονταν πάντα δίπλα στην εξουσία και μέσα στους μηχανισμούς άσκησής της και δεν μπορούμε να αποδεχτούν το γεγονός ότι πια δεν θα μπορούν να επηρεάζουν πράγματα και καταστάσεις. Τέτοιοι τύποι απαντώνται σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και είναι αυτοί που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμά τους να λειτουργούν κυρίως για την εξυπηρέτηση των συμφέροντων τους, αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες του λαού και του φορολογούμενου πολίτη.
Αλλού η δράση τους είναι αθόρυβη, στον τομέα της εκπαίδευσης νιώθουν ότι βρίσκονται στο προνομιακό τους πεδίο, φωνασκούν, προκαλούν, ξιπάζονται διότι στο στενό τους μυαλό την θεωρούν τσιφλίκι, μονοπώλιό τους, όπως άλλοτε τα ιερατεία των Φαραώ κι η ιερά εξέταση του Πάπα ... τόσο γνήσιο "ελληνικό" "πνεύμα". ...