Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΜΠΑΚΑΛΟΡΕΑ μέρος 2ο


από TVXS.GR:

"...Σε αντίθεση με τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, καθηγητής του οποίου φέρεται να έχει διαρρεύσει τα θέματα, για τα αποτελέσματα έχουν ήδη ενημερωθεί τα εκπαιδευτήρια Δούκα, Γείτονα, Κωστέα – Γείτονα, Παναγιωτοπούλου, το Κολέγιο Ψυχικού, η σχολή Μωραΐτη, και τα σχολεία St Catherine's, Tasis Hellenic, Acs και Campion.

Ο Διεθνής Οργανισμός Baccalaureate απέστειλε στα εκπαιδευτήρια για τα οποία ολοκλήρωσε τις έρευνες την εξής επιστολή: «Οι έρευνές μας έχουν φθάσει σε ένα στάδιο που μας επιτρέπει τώρα να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα για τους σπουδαστές του σχολείου σας. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα την έρευνα, που θα συνεχιστεί έως ότου καθορίσουμε τις περιστάσεις που οδήγησαν στη δυσφήμηση των εξετάσεων IB». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται το ενδεχόμενο διαρροής και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι ήδη απο το Φεβρουάριο του 2009, ο Περιφερειακός Διευθυντής του International Baccalaureate από τη Γενεύη με επιστολή του σε όλα τα σχολεία ζητούσε συνάντηση με του διευθυντές, καθώς όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια εξεταστικών περιόδων Μαΐου 2007 και 2008 το IB έλαβε διάφορους μη επιβεβαιωμένους ισχυρισμούς ότι ένας μικρός αριθμός δασκάλων σε σχολεία στην Αθήνα δεν ενεργούσε απολύτως επαγγελματικά.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, με ανακοίνωσή του, καυτηριάζει τυχόν διαρροή ή απόπειρα διαρροής θεμάτων. Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε για το θέμα προκαταρκτική έρευνα...."

Κλοπή θεμάτων στο Μπακαλορεά - Αφιερωμένο στους θιασώτες της (ακριβοπληρωμένης) ιδιωτικής εκπαίδευσης



Κλοπή θεμάτων στο Μπακαλορεά
Διαρροή στις εξετάσεις ενός από τα πιο ακριβά προγράμματα σπουδών, του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

...Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η διαρροή αποδίδεται σε Έλληνα πρώην υπεύθυνο τμήματος ΙΒ μεγάλου ιδιωτικού σχολείου. Το πρόσωπο αυτό, που απομακρύνθηκε από τη θέση του τον περασμένο μήνα, φέρεται ότι κατάφερε με τρόπο που δεν είναι ακόμα γνωστός να αποσπάσει θέματα των εξετάσεων και στη συνέχεια να τα πουλήσει, έναντι αδρότατης αμοιβής, σε μαθητές διαφόρων ιδιωτικών σχολείων- οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 σχολεία και περίπου 10 υποψηφίους. ...Εξαιτίας της έρευνας που γίνεται στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού ΙΒ (Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά) στη Γενεύη της Ελβετίας για την πιθανολογούμενη πώληση θεμάτων των εξετάσεων σε Έλληνες μαθητές από Έλληνα εκπαιδευτικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Ελλάδα! ...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4525325


Η υπόθεση έχει ως εξής: χθες ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού ΙΒ κ. Jeffrey Βeard, με επιστολή του προς τους υπευθύνους όλων των ελληνικών σχολείων (πρόκειται για ιδιωτικά σχολεία) που έχουν αντίστοιχα προγράμματα, ενημέρωσε ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων ΙΒ που έπρεπε κανονικά να γίνει προχθές, αναστέλλεται. ...