Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Η "ΑΛΛΑγή" απαιτεί να μην ΑΛΛΑξει τίποτε και αδυνατεί να αποδεχτεί βιβλία που περιέχουν πηγές από όλες τις βαλκανικές χώρες

Οι πηγές για το παιδομάζωμα: το πρώτο βιβλίο

«H Κίνηση Καθηγητών 'ΑΛΛΑΓΗ', αφού μελέτησε με προσοχή(;) τα βιβλία Ιστορίας (;)που εξέδωσε το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE) και κυκλοφορούν με το τίτλο «Εναλλακτικό Εκπαιδευτικό Υλικό»,

θεωρεί ότι παραποιούν και πλαστογραφούν την ιστορική αλήθεια και τα ιστορικά γεγονότα. Τα βιβλία αυτά δεν μπορούν να κριθούν κατάλληλα για τη σχολική διδακτική πράξη. Στα βιβλία αυτά περιέχονται στοιχεία που παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια, όπως: H παρουσίαση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, το 1912, ως «εισβολή του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη» (τομ. 3ος σελ. 18).

Η παρουσίαση των απελευθερωτικών Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 ως πολέμων «στη διάρκεια των οποίων η Μακεδονία κατακτήθηκε από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Σερβία» (τομ. 2ος, σελ. 51). Η παρουσίαση δύο απόψεων σχετικά «με το άνοιγμα της Πράσινης Γραμμής ανάμεσα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ και το ΤΟΥΡΚΙΚΟ τμήμα της Κύπρου (23 Απριλίου 2003)». Για τους συντάκτες των εγχειριδίων αυτών οι έννοιες κατοχή και κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι άγνωστες. Η παρουσίαση του παιδομαζώματος ως 'πρακτική που ευνοούσε την κοινωνική ανέλιξη'!! Μάλιστα καλούνται οι μαθητές με σχετική ερώτηση να καταγράψουν 'τα πλεονεκτήματα για τα παιδιά των μη μουσουλμάνων που συμπεριλαμβάνονταν' στο παιδομάζωμα (τομ. 1ος, σελ. 62). (παρατίθεται αυτούσια η πηγή όπως είναι μέσα στο βιβλίο η οποία συνοδεύεται και από άλλη πηγή για το ίδιο θέμα 1η εικόνα πάνω)
«Τα πιο πάνω είναι μερικές από τις απαράδεκτες ιστορικές αλλοιώσεις που επιχειρούν τα εν λόγω βιβλία» προστίθεται στην ανακοίνωση. Η «Κίνηση» υπογραμμίζει ότι «τα βιβλία αυτά όχι μόνον είναι ακατάλληλα για την εκπαιδευτική μας διαδικασία, αλλά και παραχαράσσουν κατά προκλητικό τρόπο την ιστορία των Βαλκανίων, της Ελλάδας και της Κύπρου και πρέπει να παραμείνουν μακριά από τις σχολικές αίθουσες». (...)

Οι πρωτοκλασάτοι της ΟΕΛΜΕΚ ενοχλήθηκαν .....






Ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ 10/10/2008 που φανερώνει τα "γατίσια" αντανακλαστικά του νέου προδρείου της.



Στα σκοτεινά ...