Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

??Παράρτημα του Καρατζαφέρη-ΛΑΟΣ στην Κύπρο??

Μια ομάδα ανθρώπων με γνωστές απόψεις, κρυβόμενη πίσω από τίτλους του τύπου «ομάδα γονέων και αποφοίτων της Αγγλικής Σχολής», έχει ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο, επειδή με τις ενέργειές τους απομακρύνουν τάχα το σχολείο από τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη...

Οι σκοταδιστές τρομοκρατούν το English School – Προσπαθούν να εκφοβίσουν όλους μας
Πρόσφατα, όταν η Πλατφόρμα καταδίκασε έντονα το ρατσιστικό επεισόδιο εναντίον μαθήτριας με καταγωγή από άλλη χώρα, κάποιοι – με πρώτη-πρώτη δυστυχώς την ΟΕΛΜΕΚ – έσπευσαν να μας διαψεύσουν έμμεσα, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «μεμονωμένο», και όχι ρατσιστικό αλλά περιστατικό «μαθητικής παραβατικότητας»! Οι προειδοποιήσεις μας ότι η προώθηση του θρησκευτικού σκοταδισμού και του εθνικισμού μέσα από το ελληνοκυπριακό σχολείο θα φέρνει στην επιφάνεια όλο και περισσότερα τέτοια φαινόμενα, από κάποιους έγινε προσπάθεια να κρυφτούν και πάλιν κάτω από το χαλί.
Ένα νέο περιστατικό όμως – και μάλιστα διαρκείας – έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση ότι, όταν ο εθνικισμός – ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας – αφήνεται να εκδηλώσει όλο του το εύρος, χωρίς απάντηση από τους δημοκρατικούς πολίτες, τότε θα μεταλλάσσεται σταθερά σε ένα πολυπλόκαμο τέρας, με ρατσιστικά, σκοταδιστικά και εκφοβιστικά πλοκάμια:
Μια ομάδα ανθρώπων με γνωστές απόψεις, κρυβόμενη πίσω από τίτλους του τύπου «ομάδα γονέων και αποφοίτων της Αγγλικής Σχολής», έχει ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο, επειδή με τις ενέργειές τους απομακρύνουν τάχα το σχολείο από τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς απαράδεκτους, αλλά και μεθόδους μεσαιωνικές, στήνουν μια νέα ιερή εξέταση και αρχίζουν ένα ατέλειωτο κυνήγι μαγισσών. Έχουν φτάσει στο σημείο να ενθαρρύνουν το χαφιεδισμό: Σε μπλογκ που έχουν δημιουργήσει, καλούν τους μαθητές και τους γονείς τους να καταχωρούν καταγγελίες κατά συγκεκριμένων καθηγητών για τυχόν λόγους ή ενέργειές τους που δεν εμπίπτουν στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Και ενώ χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να σπιλώσουν επιστήμονες, να φιμώσουν εκπαιδευτικούς και να τρομοκρατήσουν όλους τους υπόλοιπους, επικαλούνται ως προκάλυμμα ένα ψευδοφιλελευθερισμό ασύμβατο με τις τακτικές τους.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για τη συνέχεια των ηθικών βανδαλισμών κατά της όποιας σκέψης για εκδημοκρατισμό και μεταρρύθμιση στα σχολεία μας. Κινούμενοι στο ίδιο υστερικό κλίμα, οι υπέρμαχοι της στασιμότητας έβαλαν τώρα ως στόχο ένα σχολείο που γι’ αυτούς αποτελεί κίνδυνο: Τα τελευταία χρόνια, με την ένταξη πολλών Τουρκοκυπρίων στο English School, αυτό το σχολείο τείνει να αποδείξει ότι είναι δυνατή η συμβίωση των δύο κοινοτήτων – παρά τις προσπάθειες των εθνικιστών στις δυο κοινότητες – και πως είναι δυνατό να υπάρξει και στον τόπο μας ένα κοσμικό σχολείο. Ένα σχολείο απαλλαγμένο από το μίσος, το φανατισμό, και το φονταμενταλισμό, αφοσιωμένο στον άνθρωπο και στη γνώση. Δυστυχώς, παρά το ότι η χώρα μας είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το τριτοκοσμικό κατεστημένο του τόπου – και στις δύο κοινότητες – προσπαθεί να εμποδίσει τον ουσιαστικό εξευρωπαϊσμό των θεσμών.
Η Πλατφόρμα «Ενωμένη Κύπρος» εκφράζει ανεπιφύλακτα την υποστήριξή της προς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο, και δηλώνει ότι θα τους συμπαρασταθεί απέναντι στους εκφραστές του μίσους και του εκφοβισμού.
Πρόσθετα, η Πλατφόρμα θεωρεί πως η απλή υποστήριξη στους συναδέλφους δεν είναι αρκετή. Καλεί λοιπόν το ΥΠΠ να αντιμετωπίσει το θέμα όχι κατευνάζοντας το θηρίο του εθνικισμού, αλλά με αποφασιστική θέση κατά του εθνικισμού και του ρατσισμού. Και επειδή οι περισσότερες από τις ελληνοκυπριακές εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε γι’ αυτό το «νέο μεμονωμένο επεισόδιο», καλούμε τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να δράσουν κατά σχολείο. Να αντισταθούν σε κάθε εθνικιστική και ρατσιστική κίνηση σε όλα τα σχολεία, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το ελληνοκυπριακό σχολείο να γίνει πράγματι κοσμικό, ένα σχολείο που να ενώνει και όχι να χωρίζει. Να ζητήσουν την απομάκρυνση όλων των φονταμενταλιστικών συμβόλων, και να παλέψουν κατά σχολείο ώστε το άτυπο – αλλά ισχυρό – εθνικιστικό πρόγραμμα να υποχωρήσει. Μόνο έτσι θα πειστούν οι τρομοκράτες ότι οι μέθοδοί τους δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.-

Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών
ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία, 16. 1. 2009

Ας διαμαρτυρηθούν οι νέοι ...


... Μού κάνει εντύπωση που είμαστε έτοιμοι να αναρωτηθούμε για το τι κάνουν οι μαθητές μας!

Χρειάστηκαν πάνω από 20 μέρες σφαγών του ισραηλινού κράτους, για να εκδηλώσουν στο χαμηλότατο επίπεδο συνειδητοποήσης του μακελειού οιγραφειοκράτες της ΟΕΛΜΕΚ την πονοψυχιάτους [ζητώντας και την άδεια του...Υπουργείου Π.Π.!!! Μα ακόμη κι ο Υπουργόςβρέθηκε 100 παρασάγγες έμπροσθέν τους, ανκρίνουμε από την όποια έμπρακτη βοήθειατης κυβέρνησης προ ημερών].

Ας είναι. Ας κάνουμε έστω ένα φαρισαϊκό μνημόσυνο στους σφαγέντεςπαλαιστίνιους. Κι ας μη βάλουμε -ΑΥΤΗ ΤΗΣΤΙΓΜΗ- ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥΣΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ! ΟΥΤΕΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΖΟΥΡΑ "ΚΑΛΟΣΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ-ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ",ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ "ΚΑΛΟΣΕΒΡΑΙΟΣ-ΝΕΚΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ". ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΤΟΥΣ! και αυτοι ολοενα αυξανονται.
Συγγνώμη συνάδελφοι της πλειοψηφούσας καταστάσεως στην ΟΕΛΜΕΚ, αλλά δε σας βγαίνει και πολύ το διεθνιστικό σας τελευταία!

Με αγάπη, Γιώργος Μύαρης,[ψευδο]διεθνιστής,[ψευδο]φιλόλογος και[ψευδο]συνδικαλιστής...
16 Ιανουάριος 2009 11:56 μμ
Υ.Γ
Φίλοι, κάντε τον κόπο και δείτε τακαλούδια του ΠΟΙΕΙΝ [ www.poiein.gr ] . Απόπειρα ποιητικής ανίχνευσης και τεκμηρίωσηςγια τις σφαγές στη Γάζα.
Ιδίως ανάρτηση 06.1.09: http://www.poiein.gr/archives/date/2009/01/06