Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Εμπρακτη συμπαράσταση στους φυλακισμένους διαδηλωτές


Επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Παλουριώτισσας

Εμείς οι μαθητές της Παλουριώτισσας και του Καιμακλίου συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Ελλήνων συμμαθητών-συμμαθητριών μας για μια καλύτερη παιδεία και δικαιότερη κοινωνία.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον άδικο χαμό του 15χρονου Αλέξανδρου από τον πυροβολισμό του ειδικού φρουρού. Δηλώνουμε ότι είμαστε υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα του Ελληνικού λαού που βγήκε στους δρόμους με ειρηνικές πορείες. Καταδικάζουμε απερίφραστα τους όποιους βανδαλισμούς και καταστροφές που έγιναν.
Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων διαδηλωτών, μαθητών και φοιτητών καθώς και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.
Ανάμεσα στους φυλακισμένους είναι και δύο Κύπριοι φοιτητές.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Λάρισας Ονουφρίου Νίκο και Καρτούδη Μαρίνο οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας 8/12/2008, και από τότε παραμένουν φυλακισμένοι ως κοινοί κακοποιοί, ο ένας στις φυλακές του Κορυδαλλού και ο άλλος στις Φυλακές Αυλώνας. Οι δύο Κύπριοι φοιτητές δεν είχαν καμία ανάμιξη με τα επεισόδια. Θεωρούμε άδικη την προφυλάκισή και ζητούμε από τις ελληνικές αρχές την άμεση απελευθέρωσή τους.

Εμείς οι Κύπριοι μαθητές θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση και την αποφυλάκισή τους.