Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

O ελληνικός Δεκέμβρης κι ο αντίλαλός του


Τον καιρό που ήμουν έφηβος, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν πώς το Πολυτεχνείο είναι ένα γεγονός ανεπανάληπτο, εμείς φωνάζαμε "εμπρός για τις γενιάς μας τα Πολυτεχνεία" και "ένα, δύο, τρία πολλά Πολυτεχνεία", χωρίς ίσως να πολυκαταλαβαίνουμε τι λέγαμε.

Μπορεί η γενιά των σημερινών σαραντάρηδων, η γενιά της μεταπολίτευσης να μην αξιώθηκε να σηκώσει τόσο ψηλά το ανάστημά της, όμως οι ιδέες της αντίστασης και της αμφισβήτησης σιγοκαίγανε μέσα στις στάχτες, ώσπου ήρθε η στιγμή να πυρπολήσουν τις ψυχές των νέων του 2009.
Καμιά Κασσάνδρα δεν μπορεί να μας πεί τι θα βγει, γιατί όπως το κουκούλι της κάμπιας μοιαζει εξωτερικά ίδιο κι απαρράλλαχτο και ξαφνικά σπάζει κι πετιέται ολοζώντανη μια πεταλούδα, το ίδιο μπορεί να συμβεί σε μια φαινομενικά συντηρητική και βολεμένη κοινωνία.

Στο μακρινό Μεξικό μια ομάδα ανθρώπων μετά από σκληρούς αγώνες αφέθηκαν στην τύχη τους, στη ζούγκλα των Τσιάπας, να δώσουν μορφή στο όνειρό τους. Οι Ζαπατίστας έμαθαν τα νέα από την Ελλάδα κι έστειλαν το παρακάτω μήνυμα μέσω των Ελλήνων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ της Οργής της Αξιοπρέπειας: San Kristompal, Tsiapas, Mexiko.
2Γενάρη, στα ελληνικά διαβάζει ο Subcomandante Marcos μήνυμα αλληλεγγύης στην εξεγερμένη Ελλάδα. Το μήνυμ απαρέδωσαν οι σύντροφοι του ΕΖLN στους έλληνες και ελληνίδες που συμετείχαν στο Φεστιβάλ μαζί με πίνακα που συμβολίζει τον αγώνα για την αυτονομία τους ριζωμένο στη γη που ανέκτησαν το 1994, δώρο για την εξεγερμένη νεολαία της Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ άνοιξε με τα λόγια του ανώνυμου Μανιφέστου των Εξεγερμένων Νέων της Ελλάδας: "Ως εδώ! Ιστορία Ερχόμαστε! Κοίτα ψηλά στον ουρανό!"."Εκεί ψηλά, οι από πάνω κηρύττουν για τους κάτω, την υποταγή, την ήττα κηρύττουν, την παράδοση και την παραίτηση.Εδώ κάτω μένουμε χωρίς τίποτα.Μόνο οργή.Αξιοπρέπεια μονάχα. Ο καθένας είμαστε..."

Ευχαριστίες στον ανώνυμο φίλο για τη πολύτιμη βοήθειά του.

Γράφτηκε και αυτό !!! (1)

Ιδού δείγμα "υπεύθυνης", "αποκαλυπτικής" "τεκμηριωμένης" "ενημέρωσης" από δημοσιο-γραφικά μπουμπούκια:


Σημείωση : "Αποκάλυψη" θεωρείται η κλήση ως μάρτυρα κατηγορίας του καθηγητή Μαυρογιώργου σε δίκη το 1967 (σε προηγούμενη ανάρτηση παρατίθεται η επιστολή του). Σε μια χώρα που ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου , κάποιος κατηγορείται και γίνεται πρωτοσέλιδο γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας σε δίκη.