Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

H Εκκλησία θα καλέσει τους μαθητές να πετάξουν τα βιβλία ...




Δεν θα επιτρέψει παραχάραξη της Ιστορίας, διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
Στην πυρά τα βιβλία της Ιστορίας



Προειδοποιητικό μήνυμα προς την Κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το θέμα των αλλαγών στα βιβλία της Ιστορίας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β'. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Εκκλησία θα καλέσει τους μαθητές να πετάξουν τα βιβλία που έχουν παραχαραγμένη την Ιστορία του τόπου.




«Θα είμεθα κάθετοι μέχρι του σημείου που ακόμη θα καλέσουμε τα παιδιά να πετάξουν τέτοια βιβλία που έχουν παραχαραγμένη την Ιστορία του τόπου μας»,



δήλωσε χαρακτηριστικά.Επί τη ευκαιρία ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του περί κλεισίματος των οδοφραγμάτων, κατηγορώντας μάλιστα τον Πρόεδρο Χριστόφια για ειρωνικό ύφος. Ο Αρχιεπίσκοπος διερωτήθηκε πώς θα πάμε σε λύση και ποιο είναι το όραμα του Προέδρου όταν η Τουρκία μιλά για δύο κράτη. Επανέλαβε δε πως αν συνεχιστεί η τουρκική αδιαλλαξία και αν δεν σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες ώστε να πληρώσει κάποιο κόστος η Τουρκία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τις διόδους.Η απάντησηΗ επίθεση του Αρχιεπισκόπου για τα βιβλία της Ιστορίας δεν έμεινε αναπάντητη. Η Κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου μίλησε για κάποιους οι οποίοι για κάποιους λόγους συντηρούν ένα ανύπαρκτο θέμα. «Το ζήτημα των βιβλίων της Ιστορίας δεν είναι θέμα που απασχολεί την Κυβέρνηση τώρα, αλλά είναι ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει την Επιτροπή για τα Αναλυτικά Προγράμματα στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης», τόνισε ο Εκπρόσωπος. Διαμήνυσε εξάλλου ότι είναι ένα το να έχει κάποιος απόψεις για την ιστορική αλήθεια και άλλο είναι «να κινδυνολογούμε και να προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση θέλει λίγο πολύ να αφελληνίσει την Παιδεία και να παραχαράξει την Ιστορία».

ΠΟΛΙΤΗΣ - 07/11/2008