Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Οργάνωση (??Εθνικιστών??) Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου

Αλήθειες και ψέματα για τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1963 - 1964
Ανεξεταστέα στην Ιστορία η ΟΕΛΜΕΚ Π0λίτης 25 Ιαν 2009

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=849136&-V=articles
Εύστοχες παρατηρήσεις του Μ. Δρουσιώτη για την ανακοίνωση του προεδρείου της ΟΕΛΜΕΚ

Ως γνωστόν μια αγαπημένη ασχολία που απορροφά πολύ από την ενέργεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας των καθηγητών είναι η ανελλιπής παρακολούθηση των ανακοινώσεων του νέου Υπουργού Παιδείας, οι οποίες τώρα πια δεν παιρνούν απαρατήρητες όπως των προκατόχων του. Η ΟΕΛΜΕΚ "σκανάρει" κυριολεκτικά τα πάντα, εξετάζει το συντακτικό, ευθύ και πλάγιο λόγο εξονυχιστικά μέχρι κεραίας κι έχει αυτοανακυρηχτεί σε υπερασπιστή των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών. Αλήθεια δείχνουν τον ίδιο ζήλο για τα άλλα θέματα της παιδείας, την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ας πούμε??? Γιατί τα παιδιά μας ασφυκτιούν στα σχολεία??? Γιατί θεριεύει η νεανική παραβατικότητα και τα κρούσματα ρατσισμού?? Γιατί οι νέοι συνάδελφοι νιώθουν ότι είναι στο περιθώριο??
Αυτά δεν τους συγκινούν για άλλα πάλλεται η ψυχή κι η γραφίδα τους.
Αν κρίνουμε από τη στάση και τις δηλώσεις τους -κατ' ιδίαν πάντα- περί του "χειρότερου υπουργού, και της χειρότερης κυβέρνησης" αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι η άλλοτε υπόγεια και άλλοτε φανερή υπόσκαψη της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής (και της κυβέρνησης κατ' επέκταση).
Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονταν πάντα δίπλα στην εξουσία και μέσα στους μηχανισμούς άσκησής της και δεν μπορούμε να αποδεχτούν το γεγονός ότι πια δεν θα μπορούν να επηρεάζουν πράγματα και καταστάσεις. Τέτοιοι τύποι απαντώνται σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και είναι αυτοί που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμά τους να λειτουργούν κυρίως για την εξυπηρέτηση των συμφέροντων τους, αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες του λαού και του φορολογούμενου πολίτη.
Αλλού η δράση τους είναι αθόρυβη, στον τομέα της εκπαίδευσης νιώθουν ότι βρίσκονται στο προνομιακό τους πεδίο, φωνασκούν, προκαλούν, ξιπάζονται διότι στο στενό τους μυαλό την θεωρούν τσιφλίκι, μονοπώλιό τους, όπως άλλοτε τα ιερατεία των Φαραώ κι η ιερά εξέταση του Πάπα ... τόσο γνήσιο "ελληνικό" "πνεύμα". ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ με την γενίκευση!
Μπορούμε, παρά τις βολές των φανατικών, να συνομιλήσουμε πιο ήρεμα.
Είναι καιρός διαλόγου κι όχι απολυτότητας.
Προέχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους κόλπους των Ε/Κ κι αυτή δε θα γίνει με πνέυμα αφορισμών.
Σαρακηνός