Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ Ή ...


Απίστευτο αλλά πολύ χαρακτηριστικό.
Στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση τους μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου, όλες οι μονές του Αγίου Ορους αναλαμβάνουν την υπεράπιση του «πνευματικού τους πατέρα» ηγούμενου Εφραιμ. Αιτία, ένα άρμα που ετοιμάζει το καρναβάλι του Δήμου Πάτρας με καρικατούρες των Εφραιμ –Ρουσσόπουλου-Βουλγαρακη.
Οι 20 μονές, αφού συνεδρίασαν απο κοινού, αποφάσισαν ομοφώνως να στείλουν επιστολή προς τον Δήμαρχο Πάτρας, Ανδρέα Φούρα, με την οποία του ζητούν να αποσύρει από καρναβάλι το άρμα. Η επιστολή εκφράζει το φόβο ότι με το σατιρισμο του Εφραίμ «διαπομπεύονται πνευματικαί αξίαι οι οποίες στηριξαν και στηρίζουν πνευματικώς τον Ελληνισμό»!!

Στο συγκεκριμένο άρμα, πέρα από τον Εφραιμ σατιρίζονται και οι πρώην υπουργοί Ρουσόπουλος-Βουλγαράκης για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν και οι 20 μονές του Αγιου Ορους, εμμέσως απειλεί με κινητοποίηση των θρησκευόμενων αγανακτισμένων πολιτών της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs σε επαφές που έγιναν με το Δήμο της Πάτρας τις προηγούμενες μέρες, οι μονές απείλησαν το καρναβάλι με ασφαλιστικα μέτρα!!

Σύνδεσμος http://www.tvxs.gr/v5242

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
κυριε
ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΤΩΝ
κυριε
ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΘΟΥ
ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΕΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ

[ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ]