Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Μερικοί δεν έχουν τον Θεό τους

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα που φέρει το όνομα "Φιλελεύθερος" (22Νοε2008 και υπογράφεται από τον Βία Λειβαδά :
"...Έχω μια βαθιά απορία για ό,τι συμβαίνει, που με συγχύζει και με κάνει να ψάχνω να βρω άκρη। Ποιος αποφασίζει τι θα γίνει; Η αποικιοκρατική Βρετανία ή μήπως υπάρχει και κυπριακή εκλελεγμένη Κυβέρνηση; Γιατί επί Χριστόφια η πρωτοβουλία ανήκει πάντα στον Άγγλο πρέσβη: το άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρας, η ένάρξη συνομιλιών, η διαστρέβλωση της ιστορίας, οι υποχωρήσεις κ।α. αναγγέλλονται πρώτα από τον Άγγλο πρέσβη; Διερωτώμαι: είμαστε ακόμα αποικία των Άγγλων; Γιατί λοιπόν αυτή η υποδούλωση στις εντολές τους; Γιατί σε όλα τα καίρια θέματα του κυπριακού επεμβαίνει πάντα πρωτοβουλιακά η Βρετανία, ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε από την ώρα που πάτησε το πόδι της στην Κύπρο; Εύλογο το ερώτημα: ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Δύσκολη ερώτηση που δεν θα ήθελε να απαντηθεί από τους κυβερνώντες। ..."
Όσοι επιθυμούν να γελάσει το χειλάκι τους και να λάβουν ένα δείγμα φτηνής λιβελογραφίας, που συνοδεύεται από καρατζαφέρεια μπαρουφολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο ¨διανοουμένων" τύπου ΄Αδωνη Γεωργιάδη,ας ακολουθήσουν τον σύνδεσμο:
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=474&id=591527

Υ.Γ ΚΟΥΙΖ ποια Αθηναϊκή εφημερίδα θα δημοσίευε τέτοιο άρθρο;
α) Αυριανή
β) Ελεύθερη Ωρα
γ) Ελεύθερος κόσμος
δ) Ακρόπολη

7 σχόλια:

andreas f.stavrou είπε...

Δε θα ήταν πιο αποτελεσματική η παράθεση αντεπιχειρημάτων αντί η διακωμώδηση;
Δηλαδή όποιος υποστηρίζει κάτι με το οποιο διαφωνούμε, τότε θα τον περιγελούμε;
Και η απουσία λόγου και αντίλογου γνωρίζετε πού οδηγεί;Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος σας;

Sceptic Anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Sceptic Anonymous είπε...

Ωιμέ το σύμπαν για μία ακόμη φορά συνωμοτεί εναντίων μας. Οι κακοί δαίμονες, ο διάβολος ο ίδιος, ο Εωσφόρος, ο Βελζεβούλης, και φυσικά όλοι οι επίγιοι αντιπρόσωποί τους, η ΣΙΑ, το FBI, το State Department, το Foreign Office, η Βρετανία (βεβαίως, βεβαίως) η Αγγλία (μερικοί ακόμα να καταλάβουν ότι η Αγγλία δεν είναι κράτος αλλά έθνος χωρίς ουσιαστική διεθνή αντιπροσωπευτική ιδιότητα) φυσικά οι ΗΠΑ μας έχουν βάλει στο μάτι. Και θέλουν το κακό μας, όλοι ανεξαιρέτως!

Για να κάνουμε και κοινωνική κριτική πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να τα παίρνει χοντρά. Καταραμένο δολάριο που μας τυραννάς .

Τελικά η συνωμοσιολογία πρέπει να είναι το καταφύγιο του διανοητικού τεμπέλη. Όποιος δεν θέλει να διαβάσει και να προβληματιστεί, προπάντως να αμφισβητίσει τις δοξασίες που κουβαλά ως αυταπάδεικτες αλήθειες αναμασεί μια συνωμοσία που άκουσε κάποτε. Eπαναλαμβάνει ad nauseum με την ελπίδα ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης και ότι θα επικρατήσει.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι αυτή η κακή, η τρισκατάρατη "εθνικιστική" ακροδεξιά φταίει; Τα θα κάνατε χωρίς αυτήν και χωρίς βαρβάρους;

Και ποια είναι τα κριτήρια για την κατάταξη κάποιου άρθρου ή έκφρασης άποψης στη "λιβελογραφία";

Απορία: ο "συνωστισμός" στη Σμύρνη το 1922, τι είναι; Δεν είναι "λιβελογραφία"; Α ναι, αυτό είναι "προσέγγιση" και "συμφιλίωση"...

Το κακό με εσάς είναι ότι δεν έχετε συνηθίσει να παίρνετε απαντήσεις, ότι χρόνια αλωνίζατε μόνοι.

Καλοί μας συνομιλητές, game over!

Anypoforos είπε...

Οι θέσεις του συγγραφέα δεν με βρίσκουν σύμφωνο, και δεν συνηγορώ υπέρ τους... Από την άλλη πλευρά δεν χρειάζεται να αποδιδόνται χαρακτηρισμοί που δεν στηρίζονται σε επιχειρήματα/

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΙΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΧΩΣ. Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ(Σ) ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΔΟΛΛΑΡΑ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΛΛΑΡΑ. ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ '55; ΑΝ ΕΙΧΕ Ο ΒΙΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΛΙΓΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΠΡΟ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ: ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΤΤΕΙ.