Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Κλοπή θεμάτων στο Μπακαλορεά - Αφιερωμένο στους θιασώτες της (ακριβοπληρωμένης) ιδιωτικής εκπαίδευσης



Κλοπή θεμάτων στο Μπακαλορεά
Διαρροή στις εξετάσεις ενός από τα πιο ακριβά προγράμματα σπουδών, του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

...Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η διαρροή αποδίδεται σε Έλληνα πρώην υπεύθυνο τμήματος ΙΒ μεγάλου ιδιωτικού σχολείου. Το πρόσωπο αυτό, που απομακρύνθηκε από τη θέση του τον περασμένο μήνα, φέρεται ότι κατάφερε με τρόπο που δεν είναι ακόμα γνωστός να αποσπάσει θέματα των εξετάσεων και στη συνέχεια να τα πουλήσει, έναντι αδρότατης αμοιβής, σε μαθητές διαφόρων ιδιωτικών σχολείων- οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 σχολεία και περίπου 10 υποψηφίους. ...Εξαιτίας της έρευνας που γίνεται στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού ΙΒ (Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά) στη Γενεύη της Ελβετίας για την πιθανολογούμενη πώληση θεμάτων των εξετάσεων σε Έλληνες μαθητές από Έλληνα εκπαιδευτικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Ελλάδα! ...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4525325


Η υπόθεση έχει ως εξής: χθες ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού ΙΒ κ. Jeffrey Βeard, με επιστολή του προς τους υπευθύνους όλων των ελληνικών σχολείων (πρόκειται για ιδιωτικά σχολεία) που έχουν αντίστοιχα προγράμματα, ενημέρωσε ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων ΙΒ που έπρεπε κανονικά να γίνει προχθές, αναστέλλεται. ...

3 σχόλια:

ρίτσα είπε...

interesting thanks

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει αυτό με την ιδιωτική εκπαίδευση?
Στο κάτω κάτω και οι "δημόσιοι" καθηγητές, στη συντριπτική τους πλειοψξφία, με την ιδιωτική εκπαίδευση ασχολούνται(βλ. φροντιστήρια). Ή μήπως όχι? Υποκριτές, ε υποκριτές.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ είπε...

Παρακαλώ γράψατε
"Τι σχέση έχει αυτό με την ιδιωτική εκπαίδευση?"
μα πρόκειται για ένα (??) φρέσκο περιστατικό που έλαβε χώρα σε ένα (??) ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των Αθηνών που σπαταλά-ουν πολλά χρήματα διαφημίζοντας τις αρετές τους.
Φαντάζομαι ότι παρακολουθείτε τηλεόραση ή έστω βλέπετε τις γιγαντοαφίσσες με τις διαφ. των κολεγίων, εκπαιδευτηρίων κλπ.
Ίσως η γενικεύση δεν σας άρεσε (έχει όντως στοιχεία υπερβολής), αλλά τότε γιατί γενικεύετε αποκαλώντας υποκριτές τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολ. που γράφετε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασχολούνται με φροντιστήρια;;
Ο ισχυρισμός σας είναι εμφανώς ατεκμηρίωτος (και βολικός για αρκετούς) διότι όταν στους πενήντα εκπαιδευτικούς ενός σχολείου κάνουν φροντιστήρια περίπου οι δεκά, τότε μιλάμε για μειοψηφία. Φυσικά (και σωστά) κάθε πολίτης ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν ευσυνείδητα, γιατι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αντιλαμβάνεται ότι η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους κι όχι εμπόρευμα για λίγους.

* Είναι ενδιαφέρον το εύρημα-κολπάκι κάποιων να απομονώνουν τους εκπαιδευτικούς από την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία ζουν και να τους εκτοξεύουν σε ένα κόσμο ιδεατό που δεν τον ακουμπά ο χρόνος, η φθορά και όπου όλα είναι ιδανικά κι αγγελικά πλασμένα.