Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

2009 Γερμανία: Ένας έφηβος στους επτά (14,4%) δηλώνει σφόδρα ρατσιστής. ;;Στην Κύπρο;;
Πολλοί γερμανοί έφηβοι δηλώνουν ρατσιστές, κάνουν χρήση ναρκωτικών και είναι εξαρτημένοι από τα βιντεοπαιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με ευρεία έρευνα που έγινε για τους νέους και τη βία.

Ένας έφηβος στους επτά (14,4%) δηλώνει σφόδρα ρατσιστής και το 29,7% από αυτούς κρίνει ότι "υπάρχουν υπερβολικά πολλοί ξένοι στη Γερμανία", σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών και Εγκληματολογίας (KFN) του Ανόβερο, στη βόρεια Γερμανία.

Επίσης ποσοστό περίπου 4,3% των εφήβων εκφράζει έντονο αντισημιτισμό, ενώ ποσοστό 4,9% λέει ότι ανήκει σε ομάδα της ακροδεξιάς.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε δείγμα συνολικά 44.610 εφήβων ηλικίας 15 ετών σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας, έφερε επίσης στο φως εντυπωσιακά στοιχεία όσον αφορά τα βιντεοπαιγχίδια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μόνον το 4,3% των κοριτσιών, αλλά το 15,8% των αγοριών παρουσιάζει συμπεριφορά εξάρτησης από τα βιντεοπαιχνίδια και το Ίντερνετ, καθώς περνάει περισσότερες από 4,5 ώρες ημερησίως μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Τρομοκρατημένος" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τα στοιχεία αυτά, τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, έξι ημέρες μετά το μακελειό στη Γερμανία από έφηβο λάτρη των βιντεοπαιχνιδιών.

"Τα στοιχεία αυτά είναι τόσο υψηλά που μας δίνουν έναν καλό λόγο για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας" στον αγώνα κατά της ακροδεξιάς, πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Επίσης όσον αφορά τα οινοπνευματώδη ποτά και τα ναρκωτικά, περισσότεροι από το ένα πέμπτο των εφήβων καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 14,3% έχει ήδη κάνει χρήση κάνναβης και το 4% σκληρών ναρκωτικών τύπου LSD ή κοκαΐνης".

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον στη Γερμανία, όπου η συζήτηση γύρω από τα βιντεοπαιχνίδια και τη βία των εφήβων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά το φόνο την περασμένη Τετάρτη 15 ανθρώπων από έναν 17χρονο που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

www.skai.gr " Ρατσιστές οι γερμανοί έφηβοι" 17/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: