Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ...ακυρώνεται, λόγω του μικρού αριθμού δηλώσεων συμμετοχής ...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προς Διευθυντές /Διευθύντριες Λυκείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης
3 Φεβρουαρίου 2009
Θέμα :Ακύρωση Ημερίδας με θέμα Δημήτρης Χατζής
και Το Διπλό Βιβλίο

Σε συνέχεια της εγκυκλίου με ημερομηνία 28 /1 /2009, πληροφορείστε ότι η Ημερίδα
που προγραμματιζόταν να γίνει σε επανάληψη στις 5 Φεβρουαρίου 2009 σχετικά με
το πιο πάνω θέμα ακυρώνεται, λόγω του μικρού αριθμού δηλώσεων συμμετοχής.

Δρ Ζήνα Πουλλή Χαράλαμπος Κωνσταντίου
Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Νοέμβριο οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά στο διήμερο συνέδριο για τη σχολική ιστορία, σε σημείο να μην βρίσκουν καρέκλες να καθήσουν.
Τι συνέβη και μειώθηκε το ενδιαφέρον των συναδέλφων;;
Μηπως η κόπωση;;
ή κάποιοι θεωρούν ως μικρής σημασίας την ενημέρωσή τους στη σύχρονη λογοτεχνία;;
ή μήπως μερικοί "σημαίνοντες" θεώρουν ότι ο Χατζής τους πέφτει λίγος;;
και υποτιμούν το έργο του;;

Β.Καφαντάρης

Eva Neocleous είπε...

Βασίλη μου, δεν τα λες καλά.

Η ακύρωση δεν οφείλεται στον μικρό αριθμό δηλώσεων, αφού έτσι κι αλλιώς το Υπουργείο καλούσε με εγκύκλιο όλους τους Φιλολόγους που διδάσκουν στη Γ΄Λυκείου και δεν παρακολούθησαν την ημερίδα τον Γενάρη.
Άρα κάτι άλλο συμβαίνει και μας κοροϊδεύουν.Κάτι ακούστηκε για διαμαρτυρία Διευθυντών γιατί θα διαλύονταν τα σχολεία, λόγω απουσίας τόσων Φιλολόγων.
Μια φορά θα μας έκαναν επιμόρφωση σε εργάσιμο χρόνο κι αυτή την ακύρωσαν!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι και συνάδελφοι, είμαι πολύ θυμωμένος με αυτή την εξέλιξη! Συγχωρήστε με, αλλά νομίζω ότι πριν απ' όλα αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση του πανίσχυρου κύκλου της αδράνειας και της συντηρητικότητας που μας δυναστεύει. Αλλά αποτελεί και μια ακόμη, στις τόσες, επιβεβαίωση της ανοργανωσιάς, της ατομικιστικής θέασης και πολιτικής αφασίας που μάς χαρακτηρίζει ως κλάδο. Μπορείτε να θεωρήσετε ως απόλυτα ή λαθεμένα τα γραφόμενά μου, αλλά σκεφτείτε πάνω σ' αυτά τα γεγονότα. Και τα συζητάμε ξανά.
1. 180+120 φιλόλογοι, διδάσκοντες στη Γ΄Λυκείου και σε άλλες τάξεις, λαμβάνουν μέρος στις δύο φάσεις του σεμιναρίου για το "Διπλό Βιβλίο" του Δ. Χατζή, αψηφώντας τον επιπλέον κόπο και την αναστάτωση της προωσπικής -οικογενειακής ζωής τους Σάββατο ή Κυριακή.
2. Η ΟΕΛΜΕΚ διαμαρτύρεται. Ορισμένοι συνάδελφοι διδάσκοντες της Γ΄Λυκείου "ακολουθούν" την οδηγία της ΟΕΛΜΕΚ και αρνούνται συμμετοχή στον εκτός εργασίας χρόνο. Το Υπουργείο σε συνεννόηση με την ΟΕΛΜΕΚ και τον ΣΕΚΦ θέλει να επαναλάβει σε ΕΡΓΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ το σεμινάριο για τους ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ.
3. Για τις 5.2.09 ακούστηκε ότι δήλωσαν συμμετοχή 20 φιλόλογοι από τους 106 διδάσκοντες το λογοτεχνικό βιβλίου και μη συμμετέχοντες στις 2 μέρες του σεμιναρίου! ΄
4. α. Έφταιγαν οι διευθυντές [εφαρμόζουν όπου τους συμφέρει την μη νομοθετημένη αποκέντρωση της σχολικής μονάδας]; β. Το κυνήγι και πίεση της διδακτέας ύλης, που δεν "βγαίνει" [ιδίως στην Ιστορία με το θεσπέσιο νέο καραμανλικό βιβλίο] και αποτρέπει από την όποια απώλεια ωρών; γ. Η επανάπαυση λόγω του ικανοποιητικού -έως πολύ καλού βοηθητικού υλικού που παρήχθη από τους Συμβούλους Φιλολογικών και στάλθηκε σε όλους τους φιλόλογους; δ. η κόπωση των φιλολόγων λόγω των πολλών κι απανωτών καθηκόντων; ε. η αργοπορία στη διοργάνωση μορφωτικού σεμιναρίου περί "Διπλού Βιβλίου" [πολλοί φιλόλογοι αναρωτιούνται, γιατί έπρεπε να γίνει σεμινάριο, αφού πρώτα ετοιμαστεί το βοηθητικό υλικό και όχι στις αρχές τις σχολ. χρονιάς; Οι εισηγητές πανεπιστημιακοί μπορούσαν.]
5. Εμείς όλοι που παλεύουμε τόσα χρόνια για πρωινή και σε εργάσιμο χρόνο επιμόρφωση-και η ΟΕΛΜΕΚ κι ο ΣΕΚΦ που το προωθεί- τι ΚΆΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΎΧΕΙ;
6. 106 διδάσκοντες θα διδάσκουν πρώτη φορά το ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ με υλικά, βοηθήματα κλπ, χωρίς συζήτηση, ανταλλαγή απόψεωνΤι θα γίνει τώρα για ουσιαστική επιμόρφωση [και όχι τυπική ενημέρωση μέσω των σελίδων του βοηθητικού υλικού ή των "βοηθημάτων" του ιδιωτικού επιχειρηματικού κόλπου];
σΟΒΑΡΆ ΘΈΜΑΤΑ, ΣΟΒΑΡΉ ΣΥΖΉΤΗΣΗ!!!
εΝ ΑΝΑΜΟΝΉ
Γ. Μύαρης

Eva Neocleous είπε...

Γιώργο,
οι 120 που κλήθηκαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, βεβαίως και θα πήγαιναν, αν τους έδιναν την τελική έγκριση οι Δ/ντές.Τι σημαίνει 20 έκαναν αίτηση;
Δε νομίζω να υπήρχε κανένας από τον κατάλογο που δεν ήταν πρόθυμος να πάει.
Τα άλλα ζητήματα που θέτεις είναι πολύ σοβαρά και θέλουν εκτενή συζήτηση.
Ερώτημα αφελές δικό μου:
Πού είναι ο ΣΕΚΦ; Το τελευταίο διάστημα μιλούν για τα φιλολογικά όλοι(Αρχιεπίσκοπος,Βαρνάβας,Κουλίας κ.λπ.), ενώ οι οργανωμένοι φιλόλογοι τηρούν σιγή ιχθύος.
Εδώ που τα λέμε τι θα πουν; Εύκολο είναι να τα βρουν;

Ανώνυμος είπε...

Eύα, απλώς για χάρη της συζήτησης: οι προσκληθέντες ήσαν 106. Καταλαβαίνω και τη δική σου γνώμη, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος για τα περί "προθυμίας όλων". Σίγουρος είμαι για την προβληματική οργάνωση των σεμιναρίων και για την έλλειψη προθυμίας πολλών πλευρών να συνεργαστούν για την επιτυχή εισαγωγή του Διπλού Βιβλίου στη διδακτική πράξη. Έτσι εξηγείται και η [ομιλούσα] σιωπή της πλειοψηφούσας καταστάσεως στον ΣΕΚΦ.
Για μένα η ουσία έγκειται 1. στην ισχυρή-ασφυκτική δύναμη των διευθυντών [και στην καπηλεία της "αυτονομίας" της σχολικής μονάδας, που οι πλείστοι αποκλείεται να την προωθούν σοβαρά, αφού η αυτονομία προϋποθέτει ουσιαστικό δημοκρατικό ρόλο του συλλόγου διδασκόντων, διάλογο, συναντίληψη, συνδιαμόρφωση αποφάσεων].
2. η υπονόμευση και ακύρωση [με συμπαιγνία πολλών πλευρών] του μοναδικού επιμορφωτικού σεμιναρίου σε εργάσιμο χρόνο.
3. η απουσία 106 διδασκόντων από τα σεμινάρια.
4. η περιορισμένη γνώση ουσιαστικών πτυχών της προσέγγισης [και ανατροφοδότηση, διάλογος, κριτική προσέγγιση διαφορετικών απόψεων των μελετητών επί του Διπλού Βιβλίου] και της διδασκαλίας του Δ.Β.
5. Η "κυριαρχία" του ενός και μόνου βοηθήματος ΣΕ ΒΆΡΟς ΤΗς ΠΟΙΌΤΗΤΑς ΤΗς ΔΙΔΣΚΑΛΊΑς ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ!
Γιώργος Μύαρης