Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Αντιγράφουμε από την http://alepouda.blogspot.com

Μια συνέντευξη που αξίζει να διαβασετε

Έχει περάσει πάνω απο ένας μήνας που ξεκίνησε ο δικός μας Δεκέμβρης. Στην αρχή αναρωτιόμουν γιατί σιωπούν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι και τα μεγάλα ονόματα της Ελλάδας. Μετά σταμάτησα να αναρωτιέμαι και να περιμένω απο τους άλλους. Είπα, εμείς είμαστε τώρα, εμείς θα μιλήσουμε, εμείς θα γκρεμίσουμε, εμείς θα φτιάξουμε, εμείς όλα έμεις...
Με την συνένοχη σιωπή τους όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα αποκαλυψαν το κενό που κρύβανε πίσω απο πτυχία, ταλέντα και αναγνωρησιμότητα. Μας απογοητεύσαν λίγο, αλλα δεν πειράζει, τώρα ξέρουμε καλύτερα ποιός είναι τι.
Όταν συμβαίνει κάτι κακό και κάνεις οτι δεν το βλέπεις γίνεσαι αυτόματα συνένοχος. Μπορεί η ευθύνη σου να μην ειναι τόσο μεγάλη όσο του εγκληματία, αλλά υπάρχει. Τέτοιες στιγμές πρέπει να διαλέξεις πλευρά. Αν εξουδετερώνεις τη δύναμη σου με ένα δεν ξερω / δεν απαντώ και "ψηφίζεις" λευκό, γίνεσαι βολικός και η αδράνεια σου ωφελεί το σαθρό σύστημα.
Χθες παρ'ολα αυτα, πέτυχα στο blog του αρκούδου μια συνέντευξη του Π. Κατσιμίχα γεμάτη αλήθεια και ευστοχη κριτική σκέψη. Επιτέλους μια επώνυμη φωνή που δεν φοβαται να μιλήσει για τα πράγματα που ζούμε και να τα πει με το όνομα τους.
Πραγματικά σας προτείνω να την διαβάσετε

Ο Π. Κατσιμίχας στο ΣΚΑΙ.gr Συνέντευξη στη Νάντια Παπανικολάου - 13/01/2009
http://www.skai.gr/master_story.php?id=107132

http://alepouda.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html#links

Δεν υπάρχουν σχόλια: